Silviu Mănăstire, abuz de funcție

  • Fostul jurnalist Silviu Mănăstire s-a folosit de noua sa funcție politică în PNL cu două săptămâni înainte să fie numit oficial.

  • Fiind implicat într-o altercație nocturnă la un restaurant din centrul Capitalei și aflat sub influența alcoolului, Mănăstire a încercat astfel să intimideze câțiva polițiști.

  • Adică pe subordonații instituționali ai șefului său direct de la partid (Lucian Bode, ministrul de Interne).

Cronologia

17 august 2022, 
ora 1:45 am.

Un echipaj de poliție pleacă în viteză de la Secția 1 către restaurantul Băcănia Veche de pe Bulevardul Dacia ca să constate următorul incident:
„Secția 1 a fost sesizată prin 112 de către Mănăstire Silviu, secretar general adjunct al Partidului Național Liberal, (…) că în timp ce se afla în restaurantul (…) a fost agresat de către o persoană de culoare, de sex bărbătesc. La fața locului s-au deplasat polițiștii (…), care au luat legătura cu persoana vătămată, ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și, ulterior, pe baza semnalmentelor furnizate, au depistat pe strada (…) autorul infracțiunii în persoana numitului Moore Larry, (…) cetățean american (…) condus la sediul secției în vederea continuării cercetărilor. 
Ulterior, la sediul Secției 1 Poliție s-a prezentat și domnul Mănăstire Silviu care a formulat o plângere cu privire la cele întâmplate, reclamând faptul că a fost lovit cu pumnul în urechea dreaptă de către o persoană de aproximativ 35-40 de ani, de culoare, ce se afla în incinta localului (…), în anturajul unor persoane de sex femeiesc, fără a cunoaște motivele și fără a fi provocat. Tot cu ocazia plângerii formulate, persoana vătămată a precizat că intervenția echipajului de ordine publică din cadrul Secției 1 Poliție sosit la fața locului a fost una necorespunzătoare.”
Audiat la secție, americanul n-a recunoscut fapta, mai consemnează agenții.

22 august 2022

Apare știrea că fostul moderator Silviu Mănăstire urmează a fi numit într-un post-cheie din principalul partid de guvernământ: secretar-general adjunct. G4Media publică informația în exclusivitate, dar pe surse. Detalii, AICI.
“Nu confirm și nu infirm”, raspunde Mănăstire foștilor colegi de breaslă.
Documentele de la Poliție, în care se recomandă drept secretar general adjunct al PNL, au împlinit deja 5 zile.

31 august 2022,
ora 14:00

Azi a fost programată ședința Biroului Executv National al PNL, în care urmează sa fie numiți cei șase secretari generali adjuncți, printre care și Mânăstire.
Aceștia vor lucra in subordinea secretarului general al partidului, ministrul Lucian Bode de Ia Interne. Silviu Mănăstire i-a mai fost consilier și în 2012.

Ce spune Mănăstire

Silviu Mănăstire a ținut să nuanțeze lucrurile când s-a terminat ședința BPN a PNL:

"
Silviu Mănăstire

Polițistul a înțeles greșit. Eu i-am spus că sunt secretarul general adjunct al PNL Ilfov, asta era funcția acum două săptămâni. E și vina mea că, obosit fiind, am semnat actele fără să le verific atent. Vă dați seama, eram obosit. Incidentul a avut loc la 1 noaptea, iar noi ne-am întins cu poliția până la 4 dimineața.

Fostul jurnalist e supărat totodată pe polițiști că s-au comportat neprofesionist și amenință că îi va acționa în judecată fiindcă au scurs informațiile în presă:

"
Silviu Mănăstire

Eu am fost victima acolo. Chiar am fost agresat. Există martori care m-au văzut cu sânge la ureche. Individul a fugit apoi, am insistat să îl prindă, le-am descris semnalmentele, a doua zi am făcut plângere. Nu am vrut deloc să-i intimidez.

Motivul altercației rămâne neclar însă și pentru el. Ar fi încercat să ajute o fată, spune noul secretar general adjunct al PNL, care nu mai ieșea din toaletă și care stătuse înainte la masă cu americanul:

"
Silviu Mănăstire

Bănuiam că îi este rău, asta ziceau și chelnerii, că nu mai ieșea. S-a creat o buluceală acolo și m-am trezit cu un pumn în cap.

Autor:
Mihai Munteanu